X

Cum îți dai seama că merele sunt pline de pesticide: La ce să fii atent

Cum îți dai seama că merele sunt pline de pesticide: La ce să fii atent. Pentru ca fructele, inclusiv merele , să reziste mai mult iarna, acestea sunt tratate cu parafină, care se obține în timpul prelucrării uleiului. Problema cu acest ingredient este că este dificil de prelucrat, nici măcar ficatul nu poate dizolva această masă lipicioasă.

Parafina este cel mai adesea folosită pentru mere, deci este foarte important să învățați cum să alegeți cele mai bune specimene și să minimizați efectele nocive ale acestui ingredient.

Iată la ce ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați – acest lucru trădează faptul că fructul este plin de pesticide.

CITEȘTE ȘI: Pentru cine este CONTRAINDICAT consumul de mere

Cum îți dai seama că merele sunt pline de pesticide: La ce să fii atent

Un măr este deja stricat dacă pe suprafața sa sunt vizibile pete putrede, maro închis, foarte moi la atingere. Petele minore sau pielea decolorată nu indică faptul că mărul a fost tratat, ci mai degrabă o caracteristică naturală a fructului copt.

Ștergeți ușor zona în care se află pata discutabilă și asigurați-vă că este într-adevăr putregai și nu murdărie. Urmele de impact pot fi mici și superficiale, deci nu va fi o problemă să le îndepărtați cu un cuțit. Dar dacă există o adâncitură mare pe măr sau pe o suprafață moale mai mare, atunci cel mai probabil este putrezit, și nu doar la suprafață.

Acordați atenție culorii

O culoare prea aprinsă a mărului este un semnal de alarmă, la fel de mult ca atunci când este „perfect” uniformă. Toate acestea indică faptul că fructele au fost supuse unui tratament chimic. Prin urmare, cel mai bine este să alegeți fructe care nu sunt prea strălucitoare, care sunt de fapt mai puțin atrăgătoare pentru ochi, dar par mai naturale.

CITEȘTE ȘI: Merele: Când ne fac rău și când ar trebui consumate

Examinați coaja fructului

Aceasta nu trebuie doar să fie fermă, ci și uscată și nu trebuie să fie lipicioasă. Acesta este un indiciu că fructul nu a fost tratat cu ceară sau parafină. Există mai multe modalități simple de a îndepărta parafina. Cel mai logic lucru de făcut este să îndepărtați coaja.

În al doilea rând, puteți pune fructul într-un recipient, acoperiți-l cu apă și lăsați-l să stea timp de o oră. În acest fel, substanțele nocive se vor dizolva la suprafață. În cele din urmă, puteți umezi un șervețel cu oțet de mere sau suc de lămâie și să ștergeți fructul cu el, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro